Utazás korona idején 1. rész-Ha meguntam, hogy mindig itt legyek…

 

Azt hiszem én a világon a legjobban utazni szeretek.Mindig is tudtam ezt,de amióta korlátok közé szorult a világ,azóta méginkább érzem,mennyire fontos része volt az életemnek az utazás.Nem csak maga a kaland,hanem a tervezés,a készülődés,hogy van mire várni,számolni a napokat.Nekem kicsit olyan,mint az adventi időszak karácsony előtt.Már előre ünneplőbe öltöztetem a lelkem ahogy készülök új élményeket megélni egy ismeretlen országban.

Ezért is éreztem sürgető szükségét,hogy kiszakadjak az egyre sötétedő,szürkülő és kissé nyomasztó hétköznapokból,melyekben bolyongva nehezen leltem meg az örömteli pillanatokat.

Na de lehet most egyáltalán utazni,mikor a világ összes országa vörös zónába tartozik? Beengednek? Haza tudunk majd jönni?

Tudtam hogy van néhány hely,ahová ha negatív tessztel érkezünk,akkor nem kell karanténba vonulni.Az itthoni 10 napot meg tudom oldani,a gyerekeknek is van online tanulásra lehetőség.De mi van ha indulás előtt elkapjuk a covidot,vagy jön egy újabb korlátozás?Elveszik az összes befizetett pénzünk?

A kezdő lökést a végleges döntéshez az adta meg,hogy az őszi szünetben az egész család átesett a korona víruson.Nekünk felnőtteknek enyhe tüneteink voltak,a gyerekeknek meg se kottyant.Ez a tény,hogy túlvagyunk ezen a rettegett betegségen,megkönnyítette az életünk szervezését.Mertünk már előre tervezni szülinapi bulit,karácsonyi ebédet a nagyszülőkkel és az utazási elképzelések felöl is eloszlott a legsötétebb viharfelhő.

Már csak az volt a kérdés,hogy le tudunk-e foglalni úgy egy nyaralást,hogy a pillanatonként változó helyzet miatt ne veszítsük el a pénzünket.Nagyon hamar kiderült,hogy ezzel sem lesz gond,mindenhol felkészültek a változtatás lehetőségére.A légitársaságoknál két éven belül ingyenesen módosíthatóak a megvásárolt jegyek,akár több alkalommal is,a szálláshelyeken csak előleget kell fizetni,a többit érkezéskor a helyszínen,ahogy a lefoglalt programokat is csak helyben kell kiegyenlíteni.Így hát belevágtunk! Úticélnak Mexicó,a Karib-tenger országai és Afrika jöhetett szóba,ez utóbbi mellett döntöttünk,méghozzá Zanzibár álomszép szigetét választottuk,hogy feltöltsük a testünket és a lelkünket meleggel és napfénnyel,a végtelen óceán kékségével és a szabadság mámorító érzésével.

Repülőjegy vásárlásával nem volt egyszerű dolgunk,csak néhány légitársaság gépe indul jelenleg Budapestről,de végül találtunk megfelelő járatot,nagyjából a megszokott áron. 

Alig merem elhinni,hogy hamarosan újra repülőn ülhetünk!

Jobban izgulok mint az eddigi utazások előtt,de sokkal jobban várom is,mert mindannyiunkra ráfér a kikapcsolódás és a feltöltődés.

És az olyan banális dolgoknak is előre örülök,hogy be tudunk ülni egy étterembe vacsorázni,biztosan találunk valami olyan helyet,ahol élő zenét hallgathatunk,nekem rettentően hiányoznak ezek a mindennapi apró élmények.

Már elővettem a régóta szomorkodó bőröndöt és alig férek a bőrömbe a készülődés bizsergető izgalmától 🙂

Reggel óta a Wellhello dala jár a fejemben /és néha táncolok is hozzá/

        Az első vonattal járattal holnap elmegyünk

        S ha kérdezik,hova szól a jegyünk

        Majd azt mondjuk

        Hogy bárhová,bárhová….

Kicsit tartunk tőle,milyen lesz maszkban ülni ilyen hosszú időt a repülőn és mennyivel nehézkesebbek az ellenőrzések és a bejutás az országba,legközelebb erről írok majd.

2020.december

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s