Titkos búvóhely

Van a Bakony mélyén egy kedvenc helyünk, melyet számtalanszor felkerestünk már, mikor túl sok volt körülöttünk a zaj meg a nyüzsgés és a lelkünk egy kis megnyugvásra vágyott. A hatalmas erdőkkel körbevett Szépalma hotel egy igazi eldugott menedék, ahol a friss levegő, a csend és a természet közelsége segít megtalálni a belső egyensúlyt és elcsendesíteni az elmét.

Rengeteg feledhetetlen élmény köt minket ide.

Itt olvasta el, a kandalló előtt heverészve, nagyobbik lányunk élete első könyvét. Annyira büszkék voltunk rá!

Egy reggel,futás közben felriasztottam egy irdatlanul nagy vadnyulat, aki hatalmas ugrásokkal menekült előlem a virágos mezőn.

Egyszer láttam, hogyan gőzölög az istállóból kiterelt lovak háta a hideg hajnali levegőben, egyszerűen elképesztő!

Máskor  séta közben pár lépésre tőlünk egy nagy csapat szarvas kelt át az erdei úton, megtorpantak, megnéztek maguknak bennünket és lassan, méltóságteljesen, feltartott aganccsal odébb vonultak.

És az a lovas kocsizás, mikor az erdei fák apró levelei úgy vitorláztak lassan lefelé az őszi napsütésben, mintha fénylő aranykorongok hullanának az égből…

Meg egy hosszúra nyúlt kirándulás, mikor reménytelenül eltévedtünk a rengetegben, egy babakocsival, amit húztunk-vontunk a sárban és az úttalan utakon, meg egy dög nehéz gyerekkel, akit a nyakunkban cipeltünk 🙂

És persze a kutyánk, aki fülig érő szájjal rohangál a fák között és mindig nyakig földesen és bogáncsokkal teli bundával tér vissza, 

A kézműves foglalkozások és az azt vezető hölgy, aki megtanított minket arra, hogy mi a körmönfonás, elfeledett szokásokról mesélt és arról, hogyan éltek a régi emberek itt a bakonyi hegyek között.

Mindegy melyik évszakban érkezik ide az ember, ez a hely mindig lenyűgöző!

Ősszel a piros és sárga minden árnyalatában pompázó levelek és a frissen kaszált széna illata, 

Télen a befagyott tó jegén csillogó sápadt napsugár, a hófödte dombok, a kályhában ropogó tűz melege, őzek és vaddisznók nyomai az ablakunk alatt, a madáretetőbe látogató ezernyi erdei kismadár,

Tavasszal a szépen gondozott kert bódító illatú, színpompás virágai, vidáman csicsergő madarak és ugrándozó mókusok  

és nyári estéken az erdő feletti koromfekete égbolt millió csillaga, békabrekegés, a tóparti nádas susogása, zöldellő fák és friss, tiszta levegő, megunhatatlan!

Mit szoktunk itt csinálni? Bringázni, kirándulni, gps-es kincskeresésre menni, bowlingversenyt rendezni, lustálkodni, olvasni, sokat nevetni, finomakat enni és élvezni a csodálatos tájat. Minden évben ületünk itt egy fát és örülünk neki, hogy az előzőek mennyit nőttek.

Ezek nem hangzanak nagy dolgoknak, nekünk mégis sokat jelentenek. Azért térünk újra és újra vissza Szépalmára, mert a békességtől ami itt körülvesz bennünket a mi lelkünkben is béke lesz.

http://szepalma.hu/en/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s